8.9 C
New York
štvrtok, 19 septembra, 2024
spot_img
More

    Latest Posts

    V časovke kajak krosu boli najrýchlejší Brit Clarke a Francúzka Prigentová, Grigar bol devätnásty a Mintálová dvadsiata

    2.8.2024 (SITA.sk) – Brit Joseph Clarke dosiahol najlepší čas 66,08 s v časovke kajak krosu, novej olympijskej disciplíny vodných slalomárov na OH 2024 v Paríži.

    Z dvojice Slovákov bol lepší Jakub Grigar na 19. mieste s výsledným časom 71,18 s. Matejovi Beňušovi patrí 23. priečka výkonom 73,54 s.

    Postúpili všetci

    V štartovnej listine figurovalo 38 kajakárov a všetci postúpili do vyraďovacej časti. Ako druhý najlepší zvládol časovku Brazílčan Pedro Goncalves (66,41), tretí bol Francúz Titouan Castryck (67,29).

    Časovka slúžila pre nasadenie pretekárov do 1. kola vyraďovacej časti kajak krosu, ktorá príde na rad v sobotu 3. augusta od 16.40 h. Grigar sa predstaví v ôsmej jazde spoločne s Nemcom Noahom Heggem, Britom Adamom Burgessom a Slovincom Petrom Kauzerom.

    Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

    Beňuš bude až v jedenástej jazde so Španielom Miquelom Travem, Austrálčanom Tristanom Carterom a Japoncom Jukim Tanakom. Istotu postupu majú najlepší dvaja z každej jazdy. Ostatní pôjdu do repasáže.

    V Nautical St – White water mali v piatok popoludní časovku kajak krosu aj ženy. V konkurencii 37 žien bola najrýchlejšia Francúzka Camille Prigentová (70,33), ktorá o 51 stotín sekundy zdolala doterajšiu suverénku kanoistiky na divokej vode v Paríži, dvojnásobne zlatú Austrálčanku Jessicu Foxovú. Tretia skončila Britka Mallory Franklinová (71,85).

    Paňková skončila tridsiata

    Z dvojice Sloveniek bola lepšia Eliška Mintálová na 20. mieste (75,26). Zuzane Paňkovej patrila tridsiata priečka za 79,36, obe postúpili do vyraďovacej časti.

    Ženy začnú vyraďovaciu časť kajak krosu v sobotu o 15.30 h. Paňková sa predstaví vo štvrtej jazde spolu s Novozélanďankou Luukou Jonesovou a Španielkou Miren Lazkanovou.

    Mintálová bude v deviatej jazde spolu s Andorčankou Monicou Doriovou Vilarrublovou, Číňankou Li Š‘-tching a Japonkou Harukou Okazakiovou.

    Viac k témam: kajak kros, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
    Zdroj: SITA.sk – V časovke kajak krosu boli najrýchlejší Brit Clarke a Francúzka Prigentová, Grigar bol devätnásty a Mintálová dvadsiata © SITA Všetky práva vyhradené.

    Latest Posts

    Nepremeškajte

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.