8.9 C
New York
štvrtok, 19 septembra, 2024
spot_img
More

    Latest Posts

    Elišku Mintálovú pred kvalifikáciou kajak krosu bodol čmeliak. Obávala sa alergickej reakcie, ale dopadlo to dobre

    2.8.2024 (SITA.sk) – Veľa nechýbalo a slovenská reprezentantka Eliška Mintálová by sa ani nepredstavila v piatkovej popoludňajšej kvalifikácii kajak krosu žien na olympijských hrách v Paríži. Bodol ju čmeliak a obávala sa alergickej reakcie.

    „Približne pol hodinu pred štartom sme si s trénerom pozerali trať a zrazu som cítila bolesť na bruchu. Až potom som si všimla čmeliaka. Trošku som sa zľakla, lebo som alergická, a rýchlo sme bežali bodnú ranu zaľadovať a priložiť ocot,“ informovala Mintálová.

    Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

    Deviata najlepšia kajakárka z Tokia 2020 aj Paríža 2024 mala šťastie, že mala so sebou lieky na alergiu antihistaminiká.

    „Dosť výrazne mi zatiahlo krk a na chvíľu som ťažšie počula, no pred samotným štartom to už bolo relatívne v poriadku. Už tá rana ani neboli. Akurát mám ešte trochu zatiahnutý krk,“ dodala Mintálová.

    V konkurencii 37 žien bola v tzv. časovke kajak krosu najrýchlejšia Francúzka Camille Prigentová (70,33), ktorá o 51 stotín sekundy zdolala doterajšiu suverénku kanoistiky na divokej vode v Paríži, dvojnásobne zlatú Austrálčanku Jessicu Foxovú. Tretia skončila Britka Mallory Franklinová (71,85).

    Z dvojice Sloveniek bola lepšia Eliška Mintálová na 20. mieste (75,26). Zuzane Paňkovej patrila tridsiata priečka za 79,36, obe postúpili do sobotnej vyraďovacej časti.

    Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
    Zdroj: SITA.sk – Elišku Mintálovú pred kvalifikáciou kajak krosu bodol čmeliak. Obávala sa alergickej reakcie, ale dopadlo to dobre © SITA Všetky práva vyhradené.

    Latest Posts

    Nepremeškajte

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.